“Glitch sözcüğü kayma, hata, kırılma ve bozukluk anlamlarına gelmektedir… Glitch sanatı olağanca devrimci bir girişimle teknolojinin mükemmelliğine dair söylemi öteleyip insan yapımının önemini ve hatanın estetiğini ortaya koymaktadır.” (Akıl, 2014).
21. yüzyılda internetin yaygınlaşması ve sosyal medya araçlarının gelişimiyle hemen hemen herkesin sahip olduğu dijital ifade yöntemleri ile sanal bir dünya oluşturulmuştur. Bu sanal dünyada sanal kimlikler etrafında dönmektedir. Böylesi dijital dünya içerisinde bu sanat akımının çıkması tesadüf değildir.
Sanatı bir ifade biçimi olarak ele alan kişiler dürtü olarak sorgulamalar yaparlar. Bu dürtü ile sanatlarını ortaya koyan sanatçılar için değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Glitch sanatının tanımı; aslında yazılım dillerinde yapılan bir yazım yanlışının neticesinde ortaya çıkan bozulmanın ekrana yansıması olarak yapılabilmektedir. Bu bozulmanın yapısı ele alınıp incelendiği zaman, glitchin bir kompozisyonun içine estetik ve yıkıcı bir anlatı eklediği söylenebilmektedir. Bu ifade ile birlikte glitch sanatı, estetik ve doğru gelen her tür yapının yeniden düzenlenerek ele alınması olarak tanımlanmaktadır. İçerdiği yıkıcı tavırla bu sorgulamaları gerçekleştirirken kendinden öncesini bozup yeniden ortaya çıkartmaktadır. Günümüzde, eserlerinde yapıyı bozarak yepyeni anlam üreten bir çok sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılardan biri olan Chad Wys’in glitch sanatını kullanarak ortaya çıkarttığı eserler üzerinden konu irdelenmektedir.