İLETİŞİMİN SOSYAL HAYATTAKİ YANSIMALARI BEDEN DİLİ VE RENKLER


Abstract views: 45 / PDF downloads: 73

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.2222

Anahtar Kelimeler:

Renkler ve anlamları, vücut dili, sosyal hayat, iletişim

Özet

Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıların birbirleri ile iletişim içinde oldukları ve hayatlarının son anına kadar bu iletişimi devam ettirecekleri muhakkaktır.
Dünyanın yaradılışı ile dünyada var olan canlılar hep birbirleri ile iletişim halinde olmuşlardır. Bu iletişim bazen korku, bazen güven, bazen sevgi ve bazen de nefret şeklinde görülmüştür.
Bu gün çevremizi incelediğimizde insanlara en yakın ve onlarla iletişim halinde olduklarına şahitlik ettiğimiz hayvanların davranışları aslında tüm gerçekliği ile doğada var olan korku, güven, sevgi ve nefret kavramlarını açıklamaktadır.
Günümüzde üzerinde sıkça durulan “Evrene Pozitif Enerji Gönderme” kavramı da aslında insanların kendi varlıkları dışındaki tüm canlılara ve onların tepkilerine karşı duyarlı olduklarını göstermektedir.
Çiçeği ile konuşan, köpeğine derdini anlatan insanların varlığı gün geçtikçe artmaktadır. Artık insanlar çevrelerinde yaşayan kendi cinsleri dışındaki varlıklara karşı daha hassas davranmaktadırlar.
Bu çalışma bir literatür çalışması şeklinde olup iletişimiziz etkileyen ve insanların sosyal hayatlarındaki durumlarını belirleyen renkler, vücut dili ve bunların anlamları üzerindedir.

İndir

Yayınlanmış

2020-11-30

Nasıl Atıf Yapılır

OF, M., & KILIÇASLAN, İsmail. (2020). İLETİŞİMİN SOSYAL HAYATTAKİ YANSIMALARI BEDEN DİLİ VE RENKLER. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 7(61), 3349–3361. https://doi.org/10.26450/jshsr.2222

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri

1 2 > >>