SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE KİTLE İLETİŞİMİ VE INSTAGRAM ETKİLERİ


Abstract views: 153 / PDF downloads: 67

Yazarlar

DOI:

https://doi.org/10.26450/jshsr.2229

Anahtar Kelimeler:

Instagram, İletişim, Sosyal Medya, Toplumsal İletişim

Özet

İçinde bulunduğumuz dönemin tüketim dönemi olduğu, toplumun tüketim toplumu olduğu yönündeki konuşmalara sıklıkla tanık olmuşuzdur.
İletişimin bir bilim dalı olması, insanların birbirleriyle ve çevreleriyle etkileşimi pazarlama faaliyetlerine de ortak olmuş durumdadır. Yapılan iletişim çalışmalarını her bilim dalı kendi alanında kullanmaya başlamış ve uygulamada çok değişik sonuçlara ulaşılmıştır.
Sosyalleşme arzusunu, insanların içindeki birikimleri çevresindekilerle paylaşma arzusunu bu gün pazarlama sektörü çok güzel kullanmakta ve yönlendirmektedir.
Çok çeşitli sosyal medya araçları ile insanların duygu ve düşüncelerine yön verilmekte, insanları kendi kapalı kutuları içindeyken yani kimseyle görüşmeden tanışmadan konuşmadan sanki tüm toplumu tanıyormuşçasına sosyal biriymiş gibi görünmesine ve algılanmasına neden olabilmektedir.
Bu çalışma genel anlamda bir literatür taraması şeklinde olup sosyal medya ile sağlanan toplumsal iletişim ve özellikle son zamanlarda çokça kullanılan Instagram ve etkileri üzerinde durulmuştur

İndir

Yayınlanmış

2020-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

OF, M., & KILIÇASLAN, İsmail. (2020). SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE KİTLE İLETİŞİMİ VE INSTAGRAM ETKİLERİ. International Journal of Social and Humanities Sciences Research (JSHSR), 7(63), 3759–3773. https://doi.org/10.26450/jshsr.2229

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri

1 2 > >>